Duurzaam ondernemen Verantwoord ondernemen

Laten we eerlijk zijn, banden zijn geen milieuvriendelijk product, integendeel. Maar duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het leven geworden en heeft zo ook impact op alle aspecten van onze onderneming. Wij willen op een verantwoorde manier groeien, leggen onze focus op groene infrastructuur en dragen bij aan de bewustwording van onze leveranciers.

De eerste stappen richting een duurzamere infrastructuur zijn al gezet. Dankzij de installatie van meer dan 5.000 zonnepanelen genereren we onze eigen elektriciteit. Het relighting project, waarbij oude verlichting in de magazijnen en kantoorgebouwen werd vervangen door slimme led verlichting, zorgt voor een vermindering in verbruik van 70%. De elektrificatie van ons wagen- en fietsenpark is volop aan de gang, inclusief laadvoorzieningen. Verder zorgen we voor een verminderd verbruik van verpakkingsfolie en een lagere CO2 uitstoot (energiezuinige compressoren, warmtepompen, wagenpark trekkers met de hoogste Euro norm, …).

Voor onze productie stimuleren we onze leveranciers om duurzaam te ondernemen, zowel op economisch als op ecologisch als op sociaal vlak. Samen met onze voornaamste partners hebben we al meer dan 100 miljoen dollar geïnvesteerd in het verbeteren en vernieuwen van de installaties, het hergebruik van energie en het verminderen van afval. Bij R&D ligt de focus op koolstofarme ontwikkeling, het verminderen van de rolweerstand en het verbeteren van de brandstofefficiëntie. Zo kunnen we een groener product voor de volgende generatie ontwikkelen.

website by Colorado